Noutati

  1. SET SUDURA PRELATE PVC2022-02-16
    SET SUDURA PRELATE PVC
  2. 2019-02-19
    Cum sudam bannere cu aer cald pentru reclame stradale
  3. 2019-02-07
    Cum se sudeaza plasticul cu suflante de aer cald si electrozi din plastic

Furnizori

Cum se sudeaza plasticul cu suflante de aer cald si electrozi din plastic

2019-02-07
Cum se sudeaza plasticul cu suflante de aer cald si electrozi din plastic

Sudura plasticului la cald cu adaos de material

Ca se efectueaza in service-uri auto, se vor construi cuve, bazine sau rezervoare din polietilena PE/polipropilena / PP / PE-HD / PVDF, sudura manuala a plasticului cu adaos de material sau sudarea la cald a maselor plastice este mai usoara cu echipamentele FORSTHOFF GmbH.

Reparatia de bari, carene moto sau alte repere auto se poate face prin sudura plasticului cu adaos de material folosind electrozi sau beghete din plastic.

1. Curatarea suprafetei de vopsea, grasimi, praf si impuritati prin slefuire sau razuire.

2. Sanfrenarea plasticului: procedeul prin care formati un ”sant” pe toata lungimea crapaturii – rolul sau este foarte important pentru ca permite electrodului din plastic sau baghetei sa adere in profunzimea sparturii formand o masa omogena in timpul sudurii plasticelor.

3. Sudura manuala a plasticului cu suflanta sau pistol cu aer cald, electrozi din plastic si accesorii - capete de sudura:

Se va seta o temperatura de lucru in functie de materialul folosit PP /PEHD / PELD/ PPS/ABS/etc. Suflanta FORSTHOFF va mentine CONSTANT temperatura de lucru in timpul sudurii plasticului.

- in capatul pistolului cu aer cald FORSTHOFF se va monta un cap adaptor care va permite montarea duzelor si accesoriilor pentru sudura plasticului, denumit – DUZA ADAPTOR CU CIOC.

Aceasta are un dublu rol in timpul sudurii plasticelor: fixarea capetelor de sudura cat si directionarea aerului cald generat de suflanta industriala FORSTHOFF, cu putere, printr-un orificiu de 5mm - asigurand un debit corect de aer cald in procesul de sudura plastic.

-pe duza adaptoare se va monta CAPUL DE SUDURA sau duza de sudura cu electrozi din plastic. Acest cap de sudura se va alege in functie de forma si dimensiunea baghetei sau electrozilor din plastic. (duze rotunde de 3mm, duze sudura plastic 4mm, cap sudura pardoseli PVC/linoleum 5mm, capete pentru baghete din plastic triunghiulare)

Sudura in plastic necesita atat indemanare cat si anumite cunostinte pentru ca reprezinta o suma de parametri care trebuie executati simultan:

1. Temperatura de plastifiere, respectiv alegerea temperaturii de lucru corecte in functie de materialele termoplastice care urmeaza a fi sudate cu feonul FORSTHOFF

2. Viteza de lucru va fi esentiala: materialul este cel care ne spune cand sudura este corecta lasand cele doua "welding edges" din poza.

O viteza de lucru prea mica va topi excesiv materialul, o viteza prea mare va conduce la o plastifiere superficiala a electrozilor si placilor din plastic.

3. Forta de presare:un parametru extrem de important care va face diferenta dintre o sudura a plasticului cu feonul conforma sau una slaba.

Cam atat pentru astazi, iar daca sudezi plastic utilizand suflante manuale cu siguranta trebuie sa incerci gama noastra de feonuri si suflante profesionale FORSTHOFF GmbH Germania.